Krk Events

Baška

Odlična prometna povezanost, prirodno okruženje i povijesni razvoj definirali su Bašku kao idealnu destinaciju za odmor i vodeću turističku općinu na Kvarneru.

Događanja TZ općine Baška

Baška je neizostavna destinacija pri posjetu otoku Krku, čija će vas bogata povijest, kultura i prirodne ljepote ostaviti bez daha.

Ono što ju čini jedinstvenom jedna od najljepših šljunčanih plaža na Jadranu, Vela plaža, duga 2 kilometra koja je ujedno i simbol Baške, a samo je jedna od tridesetak šljunčanih plaža okrenutih kristalno čistom moru u okolici Baške.

Osim po prekrasnim plažama, Baška je poznata i kao outdoor destinacija s mnogobrojnim šetnicama i stazama koje su pravi mamac za posjetitelje. Bez obzira jeste li zaljubljenik u hodanje, trčanje, biciklizam, penjanje, ronjenje, jedrenje ili volite svoje vrijeme u prirodi iskoristiti na neki drugi način, u Baški ćete pronaći aktivnost za sebe, a krajolik Baške obogatit će vaše iskustvo nezaboravnom scenografijom.

Baška je poznata i kao pronalazište jednog od najstarijih i najznačajnijih hrvatskih glagoljskih natpisa nastalog oko 1100. godine – Bašćanske ploče (Jurandvor).

Informacije