Krk Events
Loading Events
Trg krčkih glagoljaša, Krk

Vama glumimo u travnju: Kabaret Kad je gusto – samo rijetki

Datum od: 
27.04.2024. 20:04
Datum do: 
27.04.|22:00
Vrijeme: 
20:00 - 22:00

Grad Krk: 27. travnja 2024. u 20.00

Vama glumimo u travnju!

Kabaret Kad je gusto – samo rijetki

Teatar Puna kuća

Tekst: Silvija Šesto

Režija: Svetlana Patafta

Igraju: Goran Vinčić Vinča i Svetlana Patafta

Sportska dvorana osnovne škole (Trg krčkih glagoljaša)

Ulaznica: 10,00 eura

Rezervacije na: 051 220 041, kultura@gradkrk.net

Prodaja karata: Galerija Decumanus

Organizator: Centar za kulturu Grada Krka

 

Posljednji nastavak devete sezone kazališnih programa Centra za kulturu Grada Krka, okupljenih pod nazivom Vama glumimo, na redu je u subotu, 27. travnja 2024. godine, kada će, s početkom u 20.00 sati, uslijediti popularni kabaret Kad je gusto – samo rijetki Teatra Puna kuća. Njegov tekst i songove napisala je spisateljica i satiričarka Silvija Šesto, a predstavu izvode poznati stand up komičar Goran Vinčić Vinča i glumica Svetlana Patafta, zadužena i za režiju. Glazbu je komponirao Lazar Novkov, a vokalna mentorica glumcima bila je jazz pjevačica Lela Kaplowitz.

Goran Vinčić Vinča, jedan od najboljih hrvatskih i regionalnih stand up komičara (koji puni dvorane, ruši tabue i tjera vas na suze od smijeha) i poznata kazališna glumica Svetlana Patafta ovom će vas predstavom odvesti na urnebesno kabaretsko putovanje na kojem ćete plakati od smijeha, ali i smijati se s knedlom u grlu. Tema kabareta je općenarodna svevremenska šutnja kojom odgovaramo na probleme, a istovremeno međusobno potkopavamo jedni druge tim istim problemima. Odnos vlasti i naroda, vlasti i pojedinca uvijek je bila inspirativna tema, a u ovoj scenskoj adaptaciji inspiriranoj kratkim formama višestruko nagrađivane spisateljice i satiričarke Silvije Šesto, narod je stavljen, ili još istinitije, narod se sam stavlja u poziciju čekanja. Pozicija čekanja boljih vremena, pravde, boljeg života i zadovoljštine, kao i pozicija odgađanja rješavanja problema te stava kako će sve to srediti netko drugi, izaziva prepoznavanje i smijeh, pa bio on i gorak. Predstava jedri kroz različite situacije iz svakodnevnog života i prateće songove te ulazi u nemirnu luku satirične tjeskobe jer ništa se ne rješava, sve je otvoreno i ponavlja se, a narod, u poziciji čekanja i promatranja, kao sveprisutni objekt trpi i ništa ne poduzima. Paleta naših karaktera obojit će vam i uljepšat večer uz ležerno preispitivanje: možemo li ipak drugačije?

Svi dramski programi iz serije Vama glumimo odvijaju se u prostoru krčke osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša, a ulaznicu po cijeni od 10,00 eura mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, smještenoj na adresi Josipa J. Strossmayera 2, u njezino redovno radno vrijeme. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, dostupne su pozivom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net.

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
27.04.2024. 20:04
Datum do: 
27.04.|22:00
Vrijeme: 
20:00 - 22:00

Organizator

Centar za kulturu Grada Krka
kultura@gradkrk.net
051220041