Krk Events
Loading Događaji
Trg krčkih glagoljaša, Krk

Vama glumimo u siječnju: Komedija Kad udari južina, B glad produkcija

Datum: 
27.01.2024.
Vrijeme: 
19:00 - 20:45

Grad Krk: 27. siječnja 2024. u 19.00

Vama glumimo u siječnju!

Komedija Kad udari južina, B glad produkcija

Tekst: Petra Kraljev i Igor Weidlich

Režija: Nevena Vukes

Glume: Petra Kraljev i Jagoda Kumrić

Scenografija: Josip Vrbanić

Sportska dvorana osnovne škole (Trg krčkih glagoljaša)

Ulaznica: 10,00 eura

Rezervacije na: 051 220 041

Organizator: Centar za kulturu Grada Krka

 

Centar za kulturu Grada Krka, od siječnja 2024. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to uglavnom posljednje subote u mjesecu, s time da su jutra posvećena djeci, a večeri gostovanjima predstava namijenjenih odraslima.

Ti će se programi odigravati u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša (u gradu Krku), s cijenom ulaznice od 5,00 eura za dječje i 10,00 eura za ostale predstave, s time da će model kupnje ulaznica biti naknadno objavljen.

Deveta sezona programa Vama glumimo započinje već 27. siječnja, s početkom u 19.00 sati, kada je na rasporedu hvaljena komedija Kad udari južina B glad produkcije.

Kad udari južina, mnoge istine koje želimo i ne želimo izreći, isplivat će na površinu i dovesti jedno veliko prijateljstvo na kušnju! Mimi i Gita najbolje su prijateljice u svojim ranim tridesetima, poput sestara, ali njihovo dugogodišnje poznanstvo sad je već pred velikim izazovima jer su se u njihove živote uvukli neki novi trenuci prikrivanja istine, brutalne (ne)iskrenosti, čak i ljubomore. Gita je flegmatična i pomalo razmažena bogatašica koja dane krati upijajući mudrosti Žuži Jelinek i smišljajući najgore scenarije koji se mogu dogoditi njezinoj ljubavnoj vezi, a Mimi je otkačena žena bez dlake na jeziku, a koja ne može kroz dan bez cigarete i alkohola. Mimi dolazi Giti otkriti novost u svom životu, ali ono što je trebalo biti rečeno u nekoliko riječi pretvara se u urnebesnu i emotivnu igru bez granica u kojoj svaka krije svoje adute. Hoće li njihovo prijateljstvo preživjeti? Je li zaista uvijek najvažnije biti u pravu? I koliko će cigareta Mimi popušiti prije nego tenzije između nje i Gite doslovno eksplodiraju? Sve to otkriva nova komedija o dvije mlade žene pred raljama života, a u kojoj će se i publika sigurno prepoznati i dobro nasmijati. Tekst ove predstave koja od srpnja oduševljava publiku diljem Hrvatske potpisuju Petra Kraljev i Igor Weidlich, a režiju Nevena Vukes, dok u njoj glume talentirane Splićanke Petra Kraljev i Jagoda Kumrić.

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum: 
27.01.|19:00 - 20:45
Vrijeme: 
19:00 - 20:45

Organizator

Centar za kulturu Grada Krka
kultura@gradkrk.net
051220041