Krk Events
Loading Događaji
Trg krčkih glagoljaša, Krk

Vama glumimo u ožujku: Predstava za djecu Pčelica Maja (3+)

Datum: 
23.03.2024.
Vrijeme: 
11:00 - 11:30

Grad Krk: 23. ožujka 2024. u 11.00

Vama glumimo u ožujku!

Predstava za djecu Pčelica Maja (3+)

Teatar Naranča

Tekst i režija: Katja Rabar

Igraju: Vlatka Rubil ili Mathilde Vukosavljević i Irin Šime Rabar ili Majkl Mikolić

Sportska dvorana osnovne škole (Trg krčkih glagoljaša)

Ulaznica: 5,00 eura

Rezervacije na: 051 220 041, kultura@gradkrk.net

Prodaja karata: Galerija Decumanus, od 12. 02., pon. – pet. 10.00 – 13.00

Organizator: Centar za kulturu Grada Krka

 

Deveta sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanih pod nazivom Vama glumimo, nastavlja se u subotu, 23. ožujka 2024. godine, predstavom za djecu Pčelica Maja Teatra Naranča (3+), s početkom u 11.00 sati, nakon koje, istog dana, u 20.00 sati slijedi komedija Udavače HIT teatra.

Ciklus dječjih programa nastavlja predstava Pčelica Maja čija je glavna protagonistkinja publici već otprije poznata prvenstveno kao lik iz popularnog crtića uz koji su odrastale generacije mališana, a kojem je prethodila pjesnički nadahnuta priča Waldemara Bonselsa, svojevrsni vodič iz prirode i društva o zanimljivom svijetu insekata. Pčelica Maja baš kao svaka radoznala djevojčica čistog srca odlučila je hrabro zakoračiti u svijet, da bi svakim novim danom sve više spoznavala koliko je on u biti raznolik. Sve koje je susretala trudila se poučiti da u životu svemu treba pristupati bez predrasuda te da nikog ne treba unaprijed osuđivati. Autor priče, time je htio poručiti kako treba poštivati baš sva živa bića. Tekst i režiju ove predstave potpisuje Katja Rabar, dok su glumci Mathilde Vukosavljević ili Vlatka Rubil te Majkl Mikolić ili Irin Šime Rabar. Kostime je kreirala Valentina Ferlin-Živić, a scenski pokret osmislila Katja Rabar.

Nagrađivana predstava Udavače, čiji tekst potpisuje Matko Elezović, a režiju Mario Kovač, britkim i zaigranim humorom svjetla reflektora baca na moderna vjenčanja, propitujući široku lepezu različitih svadbi, kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog sudbonosnog da. Od romskog vjenčanja s osebujnim običajima, preko vjenčanja iz vedrog neba luckaste bakice u poznim godinama koja se na vječnu ljubav zaklinje u blještavom Las Vegasu, pa sve do neobične svadbe iz koristi, tj. dobivanja financijskog poticaja za potrebe jednog OPG-a… Čak petnaest zabavnih likova iz svakodnevnog života koji je uvijek pun (ne)ugodnih iznenađenja utjelovljuje izvrstan glumački trio Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički, donoseći hipnotizirajuću magiju kazališta koja će vas i zabaviti i zamisliti. (Jer humor je uvijek u trendu!)

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 5,00 eura za dječje i 10,00 eura za ostale predstave, mogu se rezervirati telefonom na 051 220 041 te kupiti u Galeriji Decumanus ili na blagajni dvorane neposredno pred početak predstave.

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum: 
23.03.|11:00 - 11:30
Vrijeme: 
11:00 - 11:30

Organizator

Centar za kulturu Grada Krka
kultura@gradkrk.net
051220041