Krk Events
Loading Events
Scena Zidine - Trg krčkih glagoljaša, Krk
Scena Zidine - Trg krčkih glagoljaša, Krk

Svečano otvorenje 68. Ljetnih priredbi: Ana Uršula Najev & Black Coffee

Datum od: 
20.06.2024. 21:00
Datum do: 
20.06.2024. | 23:00
Vrijeme: 
21:00 - 23:00

Grad Krk: 20. lipnja 2024. u 21.00

Svečano otvorenje 68. Ljetnih priredbi: Ana Uršula Najev & Black Coffee

Scena Zidine (Trg Krčkih glagoljaša)

Ulaz slobodan!

Informacije: 051 220 041

Organizator: Centar za kulturu Grada Krka

 

Budući da je koncertni program U ritmu Broadwaya kojim su trebale biti otvorene 68. Ljetne priredbe otkazan zbog bolesti pjevačice Leonore Surian Popov, jedna od najstarijih hrvatskih festivalskih priredbi, 20. lipnja 2024. godine, na Sceni Zidine (Trg Krčkih glagoljaša), s početkom u 21.00 sat, nakon tradicionalnog potpisivanja festivalske povelje, započet će nastupom Ane Uršule Najev u pratnji legendarnog jazz sastava Black Coffee. Ulaz je slobodan!

Splitski jazz sastav Black Coffee prošle je godine proslavio 30. obljetnicu karijere obilježene brojnim uspjesima. Krčkoj publici, stoga, predstoji nezaboravna ljetna večer ispunjena vrhunskom glazbom, spojem različitih žanrova i posebnom vokalnom suradnjom jazz instrumentalista s glumicom i pjevačicom Anom Uršulom Najev koja je dosad zabilježila mnoge nastupe s orkestralnim glazbenicima, ali i održala samostalne koncerte s vlastitim bendom. U ovoj suradnji, koja će donijeti šetnju pop, blues, jazz, funk i soul hitovima, tako se spajaju mladost i iskustvo, a svojim vokalom Ana Uršula Najev krenula je ispisivati neke nove priče trija Black Coffee, upotpunivši konačni glazbeni doživljaj.

Black Coffee poznati je splitski jazz sastav koji djeluje od 1993. godine. Prvi nosač zvuka izdali su 1996. pod nazivom Black Coffee. Na albumu su gostovale zvijezde hrvatske glazbe poput Olivera Dragojevića i Gibonnija. Za kompoziciju Night & Day u suradnji s Oliverom sastav je dobio diskografsku nagradu Porin za najbolju jazz izvedbu. Otad pa sve do danas trio je nastavio nastupati na mnogobrojnim jazz i etno festivalima, a objavili su i 13 nosača zvuka na kojima gostuju poznati hrvatski glazbenici poput Boška Petrovića, Matije Dedića, Zdenke Kovačiček i drugih. Okosnicu sastava čini ritam sekcija basist Renato Švorinić i bubnjar Jadran Dučić Čićo. Njih dvojica nastupaju u raznim all star postavama i sviraju s inozemnim glazbenicima kao što su Miles Griffith, George Makinto, Csaba Deseo, Tony Pancella, Beppi D’Amato, Primož Grašič i drugi. Dugoročnost njihova postojanja leži u neprikosnovenoj kvaliteti i vječitoj težnji ka perfekcionizmu izvedbe koju posjeduju, ali podjednako tako i u ljubavi koju gaje prema jazzu, bluesu, funku, soulu… a koja izvire iz svake njihove odsvirane note. Njihovo muziciranje davno je prešlo okvire jazz glazbe u kojoj su i dalje neprikosnoveni, kao i puko koketiranje s drugim žanrovima.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
20.06.2024. 21:00
Datum do: 
20.06.2024. | 23:00
Vrijeme: 
21:00 - 23:00

Organizator

Centar za kulturu Grada Krka
kultura@gradkrk.net
051220041
Print