Krk Events
Loading Events

Oda moru – program koji donosi spoj kulture, zabave, gastronomije, ekologije i edukacije – ODGOĐENO!

Datum od: 
27.04.2024. 16:04
Datum do: 
27.04.|20:00
Vrijeme: 
16:00 - 20:00

Grad Krk: 27. travnja 2024., 16.00

Oda moru – program koji donosi spoj kulture, zabave, gastronomije, ekologije i edukacije

Frankopanski kaštel (Trg Kamplin)

Organizator: Udruga Žene za otok

Ulaz slobodan!

 

U Frankopanskom kaštelu u gradu Krku, Udruga Žene za otok, 27. travnja 2024. godine, s početkom u 16.00 sati, donosi jedinstveni program pod nazivom Oda moru koji ima potencijala postati nezaboravno iskustvo za sve koji ga odluče popratiti i u njemu uživati. U sklopu manifestacije Žene – krila i korijeni, ovaj program postavlja more kao glavnu zvijezdu, ističući njegovu važnost ne samo kao izvora života, već i neiscrpnog vrela inspiracije.

Udruga Žene za otok u suradnji s  lokalnim izlagačima želi podsjetiti na moćnu prirodu mora i kulturnu baštinu koju nam je osiguralo more. Kroz različite aktivnosti poput čišćenja priobalja, izložbe umjetničkih djela, glazbe, gastro ponude te edukativnih momenata, programom će se, na interaktivan način, istražiti ljepota i važnost mora. Jedan od ključnih segmenta programa volontersko je čišćenje priobalja, s time da će se sakupljeni otpad i naplavine iskoristiti za stvaranje velike umjetničke slike koja će kasnije biti ponuđena na aukciji, a čiji će prihod otići u dobrotvorne svrhe. Posjetitelji će imati priliku istražiti razne aspekte života uz more, i to putem izložbe slika, fotografija, maketa brodova i školjki, dok će poezija na temu mora osigurati dodatnu dimenziju. Specifična glazba i zvukovi mora prizvat će atmosferu mira i opuštanja, a gastro ponuda s morskim delicijama i kokteli inspirirani morem, zadovoljit će i najistančanija nepca.

Dekoracija će interijer Kaštela transformirati u podvodni svijet, a prodajni i izložbeni dio nudit će ručno izrađeni nakit, umjetničke slike, suvenire te širu ponudu usluga članica Udruge Žene za otok. Osim kulturno-zabavnog dijela, manifestacija će sadržavati i edukativni moment, tj. info-pultove s informacijama o očuvanju mora i radionicu namijenjenu djeci, kako bi se i oni najmlađi poučili o važnosti očuvanja morskog okoliša.

Oda moru spaja kulturu, zabavu, gastronomiju, ekologiju, edukaciju i aktivno sudjelovanje zajednice, naglašavajući pritom važnost očuvanja mora za buduće generacije. Stoga, pozivaju se svi ljubitelji mora i prirode da poprate ovaj program koji će proslaviti bezvremenu ljepotu mora i pridonijeti njegovu očuvanju. Jer, kao što kažu, more je neiscrpna motivacija i inspiracija koja ljude i prirodu spaja u jedinstvenu harmoniju.

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
27.04.2024. 16:04
Datum do: 
27.04.|20:00
Vrijeme: 
16:00 - 20:00

Organizator

Udruga Žene za otok
zenezaotok@gmail.com