Krk Events
Loading Događaji
Trg bana Josipa Jelačića 2, Krk

Međunarodni dan žena: Art&Wine, besplatna radionica slikanja akrilnim bojama na platnu

Datum: 
08.03.2024.
Vrijeme: 
17:00 - 19:00

Grad Krk: 08. ožujka 2024., u 17.00

Međunarodni dan žena

Art&Wine, besplatna radionica slikanja akrilnim bojama na platnu

Mala vijećnica Grada Krka

Voditeljica radionice: Alenka Goldner Sučić, slikarica

Organizator: Turistička zajednica Grada Krka

Prijave na: tic@tz-krk.hr ili +385 (0)51 220 226

 

Nastavno na iznimno uspješno prošlogodišnje druženje, Turistička zajednica Grada Krka i ove će godine Međunarodni dan žena obilježiti slikarskom radionicom pod motom Art&Wine, s time da će sate zabave, opuštanja, ali i posvećivanja kreativnim izazovima, polaznicima priskrbiti voditeljica Alenka Goldner Sučić, samostalna umjetnica, slikarica i profesorica likovne kulture. Ova radionica na kojoj će se svi poklonici likovnosti, korak po korak, okušati u slikanju akrilnim bojama, na redu je u petak, 08. ožujka, a odvijat će se u prostoru Male vijećnice Grada Krka (Trg bana Josipa Jelačića 2), uz početak zakazan u 17.00 sati.

Ovaj edukativni kulturno-zabavni program zamišljen je kao slikarska zabava uz čašu finog krčkog rosé vina, koja ne zahtijeva prethodno slikarsko iskustvo i znanje. Uz stručnu pomoć, u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, zadatak će biti naslikati sliku u tehnici akrila na platnu, s time da je kao lajtmotiv radionice izabrano cvijeće, koje zbog svoje simbolike i skrivenog jezika često biva idealnim darom upravo u povodu Dana žena, a ne smijemo zaboraviti ni činjenicu kako su floralni motivi jedni od najzastupljenijih u povijesti likovne umjetnosti, uopće. Ruža, primjerice, simbolizira ljubav i ljepotu, prizivajući rajsku raskoš, karanfil utjelovljuje revoluciju, narcis združuje prolaznost i nadu, ljiljan ukazuje na nevinost i besmrtnost, lotos nas povezuje s duhovnošću, ljubičica s poniznošću, dok mimoza zagovara slobodu, a tulipan i gerber životnu radost i zajedništvo…

Materijal potreban za sudjelovanje osigurava organizator, a jedino što je na radionicu potrebno donijeti malo je pobuđene kreativnosti, ljubav prema likovnom stvaralaštvu i, svakako, dobro raspoloženje. Zbog ograničenog broja polaznika, sudjelovanje u ovome programu potrebno je prethodno najaviti, i to e-mailom na: tic@tz-krk.hr, odnosno telefonom na: +385 (0)51 220 226. (Prijave za radionicu su zatvorene zbog popunjenosti svih mjesta!)

 

O voditeljici radionice:

Alenka Goldner Sučić, rođena je u Ogulinu, a trenutno živi na relaciji Ogulin – Krk, smatrajući Krk, također, svojim gradom za koji je vezuju prijateljstva te pregršt lijepih sjećanja iz djetinjstva i mladosti. Završila je Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, smjer Likovna kultura, specijaliziravši slikarstvo u klasi profesorice Ksenije Mogin. Dugi niz godina stvarala je i djelovala kao samostalna likovna umjetnica, izlagavši na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Bavila se primijenjenom i dekorativnom umjetnošću, a jedno je vrijeme u školi predavala likovnu kulturu. Posljednjih nekoliko godina posvetila se svojoj najvećoj ljubavi, spajanju likovne umjetnosti i pedagogije, organizirajući, pod motom Art&Wine i Art&Fun, likovne radionice za polaznike različitih generacija, jer, kako sama kaže, u opuštenom i spontanom okruženju najlakše se prenose znanja i šire vidici o likovnosti. Vlasnica je Obrta za umjetničko stvaralaštvo GoldArt.

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum: 
08.03.|17:00 - 19:00
Vrijeme: 
17:00 - 19:00

Organizator

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KRKA
tz@tz-krk.hr
051 220 226