Krk Events
Loading Events
Obala hrvatske mornarice, Krk
Obala hrvatske mornarice, Krk

Krk Music Fest

Datum od: 
21.06.2024. 19:00
Datum do: 
23.06.2024. | 00:00
Vrijeme: 
19:00 - 00:00

Grad Krk: 21. – 23. lipnja 2024.

Krk Music Fest

Gradska riva, Vela placa, Kino Krk

Organizator: Turistička zajednica Grada Krka

 

Jedna od najočekivanijih krčkih manifestacija, Krk Music Fest, donoseći brojna gostovanja glazbenika i plesača, započinje točno na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, i traje sve do 23. lipnja. Turistička zajednica Grada Krka, uz potporu Grada Krka, stoga poziva na dobru zabavu, s time da je podršku Festivalu i ove je godine pružila turistička kompanija Valamar Riviera.

Krk Music Fest, osim Svjetskom danu glazbe posvećen i dočeku ljeta, 21. lipnja, kreće zaista intenzivno – koncertom Vatre, jedne od najboljih i najdugovječnijih rock grupa u Hrvatskoj! Taj popularni virovitički bend, višestruko nagrađivan prestižnim Porinom, ove godine obilježava 25. godišnjicu od objave prvog studijskog albuma Između nas. Vatra je poznata po svojem bogatom katalogu hitova i energičnim nastupima, i kao takva savršena je za prvi dan Krk Music Festa. Ranije iste večeri, posjetitelji će dobiti priliku uživati u tradicionalnom promenadnom nastupu Gradske glazbe Krk, nakon koje će se folklornim nasljeđem predstaviti Folklorno društvo Poljica.

Nastup Kulturno-umjetničkog društva Vrh predviđen je 22. lipnja za kojim će uslijediti koncert polaznika glazbenih radionica Udruge Muzika u koracima (MOOK), dok će vrhunac dana označiti koncert Nene Belana i Fiumensa! Omiljeni glazbenik slavi 40. godišnjicu profesionalne karijere koja je započela 1984. osnivanjem Đavola, kultnog sastava u kojem je bio pjevač i gitarist. Belan, koji je u svojoj karijeri primio čak šesnaest Porina, većinu je vremena ipak proveo s riječkim bendom Fiumens, s kojim će nastupati i u Krku, što znači da će se posjetitelji moći prisjetiti njegovih hitova kao što su Sunčan dan, Rijeka snova ili Pričaj mi o ljubavi.

Treći festivalski dan, 23. lipnja, donosi nastup Kulturnog društva Kornić, novoformiranog Zbora umirovljenika grada Krka te zbora mladih Udruge Kreativni Krk – Tiramol, koji je nastao u sklopu programa Kreativne radionice Kreativnog Krka. Za samu završnicu pobrinut će se jedan od najutjecajnijih The Beatles tribute bendova na svijetu – The Bestbeat! Oni sviraju na istoj vrsti instrumenata koje su koristili The Beatlesi, nose njihove kostime, a tijekom nastupa nastoje prikazati kronologiju njihove glazbe uzdižući koncert na puno višu razinu od uobičajenog glazbenog nastupa. Nakon uživanja u hitovima jedne od najpopularnijih grupa svih vremena, pripremite se za putovanje kroz sedamdesete, osamdesete i devedesete godine s glazbeno-plesnim vremeplovom. Uz najbolje hitove iz svakog pojedinog razdoblja, plesni show program obećava održati uzlet energije, kao i prepun plesni podij, nudeći nezaboravno after-party iskustvo za kraj ovogodišnjeg programa Krk Music Festa.

Slavljenju glazbe i posebnom glazbenom doživljaju, kao i dosad, pridružit će se i Kino Krk. Ondje će 21. lipnja biti prikazan dokumentarni film Bob Marley: One Love koji slavi ikonu reggae glazbe, dok će 22. lipnja posjetitelji moći pogledati biografski igrani film Back to Black, nadahnut životom i glazbom Amy Winehouse, i to od adolescencije pa sve do stvaranje jednog od najprodavanijih i najutjecajnijih albuma našeg vremena.

 

Program:

21. – 23. lipnja 2024.

Krk Music Fest

 

21. lipnja (petak)

 

Krčka riva

20.00, Gradska glazba Krk

21.30, Vatra

 

Trg Vela placa

19.00, Folklorno društvo Poljica

 

Kino Krk

19.00, Bob Marley: One Love, projekcija filma

 

22. lipnja (subota)

 

Trg Vela placa

19.00, Kulturno-umjetničko društvo Vrh

19.30, Udruga Muzika u koracima (MOOK)

 

Krčka riva

21.30, Neno Belan i Fiumens

 

Kino Krk

19.00, Back to Black, projekcija filma

 

23. lipnja (nedjelja)

 

Trg Vela placa

19.00, Kulturno društvo Kornić

19.30, Zbor umirovljenika grada Krka

20.30, Zbora mladih Udruge Kreativni Krk – Tiramol

 

Krčka riva

20.30, The Bestbeat – The Beatles tribute bend

23.00, Plesni show

 

Ulaz je slobodan na sva događanja!

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
21.06.2024. 19:00
Datum do: 
23.06.2024. | 00:00
Vrijeme: 
19:00 - 00:00

Organizator

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KRKA
tz@tz-krk.hr
051 220 226
Print