Krk Events
Loading Events

Krk Etno Fest: Pul Kaštela

Datum od: 
16.05.2024. 18:05
Datum do: 
18.05.|00:00
Vrijeme: 
18:00 - 00:00

Grad Krk: 16. i 18. svibnja 2024.

Krk Etno Fest: Pul Kaštela

Frankopanski kaštel, Velika vijećnica Grada Krka – Kino Krk

Organizatori:  Distune promotion i Udruga Kreativni Krk

 

U svome četvrtom izdanju Krk Etno Fest: Pul Kaštela nastavlja s ciljem iz prethodna tri, a koji se ogleda u spoju kvalitetne glazbe i istaknutih kulturno-povijesnih lokacija grada Krka. Mjesto održavanja koncertnog dijela programa je Frankopanski kaštel na Trgu Kamplin, a posebnost ovogodišnjem izdanju, uz poznata glazbena imena i sjajnu produkciju, daje i edukativni sadržaj koji se priređuje u Velikoj gradskoj vijećnici – Kinu Krk.

U festivalski program uvodi upravo besplatno predavanje Svijet sopila i kantura koje će u četvrtak, 16. svibnja, s početkom u 18.00 sati, održati čuvar zvuka otoka Krka – Marijan Orlić Senkić. Spomenuti otočni sopac, kantur, graditelj sopila, učitelj njihove svirke i kanta, svoja znanja i vještine s velikim entuzijazmom prenosi s generacije na generaciju. Ovo predavanje, stoga, predstavlja jedinstvenu priliku da se otkriju sve čari drevnog instrumenta i jednog od zaštitnih znakova otoka Krka kad je riječ o tradicijskoj glazbi.

Drugog festivalskog dana, u subotu, 18. svibnja, od 19.30 sati, publiku očekuje cjelovečernji koncert iznimnih glazbenika čiji se izričaji dobro uklapaju u programsku shemu festivala. U Krk tako premijerno dolazi Matija Dedić u društvu svoje kćerke Lu kako bi predstavili jedinstven repertoar skladbi u solo izvedbama, ali i u duetu, a što ih potpisuje velikan Arsen Dedić. Jedan od albuma koji je obilježio prošlu godinu zasigurno je Ode dite blues virtuoza Adama Semijalca. Međutim, on će koncertirati u novom formatu te zajedno s članicama zadarskog zbora Fige spomenuti album izvesti u cijelosti. Koncertnu večer zaokružit će još jedna premijerna izvedba – benda Balkan Zoo & Nine Čorić. Balkan Zoo je kolektiv basista i skladatelja Maria Rašića koji već deset godina promovira glazbu koja se sastoji od balkanskih tradicijskih elemenata u suvremenim aranžmanima. Iskusni glazbenici iza kojih je hvaljeni album Recylce, konačno dolaze u grad Krk.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13,00 eura dostupne su preko sustava Entrio i u Dallas music shopu Rijeka, s time da će na dan koncerta cijena iznositi 15,00 eura. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, koncertni se program prebacuje u Veliku gradsku vijećnicu – Kinu Krk, a broj ulaznica tada je ograničen na svega 100!

Krk Etno Fest: Pul Kaštela zajedno organiziraju Distune promotion i Udruga Kreativni Krk. Festival su financijski podržali Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava – HUZIP, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Zaklada Kultura nova.

 

Ulaznice

Pretprodaja: 13,00 eura

Na dan koncerta: 15,00 eura

Prodajna mjesta: Dallas Music Shop Rijeka; Entrio

Broj sjedećih mjesta je ograničen!

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
16.05.2024. 18:05
Datum do: 
18.05.|00:00
Vrijeme: 
18:00 - 00:00

Organizator

Udruga Kreativni Krk
kreativnikrk@gmail.com