Krk Events
Loading Events
Trg Kamplin, Krk
Trg Kamplin, Krk

Festival Tramonto: Klinika Denisa Kataneca, Mary May i Juno Nao

Datum od: 
21.08.2024. 21:00
Datum do: 
21.08.2024. | 21:00
Vrijeme: 
21:00 - 21:00

Grad Krk: 21. kolovoza 2024. u 21.00

Festival Tramonto: Klinika Denisa Kataneca, Mary May i Juno Nao

– proslava 10. obljetnice festivala

Trg Kamplin

Organizator: Udruga Kreativni Krk

Ulaz slobodan!

 

Posljednjim u nizu ovogodišnjih Tramonto koncerata, 21. kolovoza, slavit će se 10. obljetnica festivala, a pritom će nastupati: Klinika Denisa Kataneca, Mary May i Juno Nao.

Klinika Denisa Kataneca zagrebački je sastav, odnosno najrecentniji projekt ultra prolifičnog kantautora Denisa Kataneca koji je ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u više od deset posljednjih godina stvaralaštva. Njegove su pjesme oduvijek emocionalno nabijene, intimne i introspektivne te nerijetko otkrivaju skrivene detalje ljudske psihe s kojima se i sami suočavamo. Njihov prvi punokrvni LP Jada Jada iz 2020. kritičari iz cijele regije proglasili su jednim od najboljih albuma godine. Sastav trenutno čine: Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (električna gitara/vokal), Vinko Vujec (bubnjevi) i Denis Katanec (akustična gitara/vokal). Njihova se glazba najbolje može opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog avant-folka, shoegazea, popa i na trenutke čistog eksperimenta.

Mary May pravim imenom Marija Butirić pažnju je privukla 2017. godine kada je u suradnji s producentom Mark Mrakovčićem objavila svoj album prvijenac Things You Can’t Put Your Finger On koji je zaradio i nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe. Otad je surađivala je s bendovima M.O.R.T. i Mayales, kao i Domagojem Šimekom (She Loves Pablo). Nakon sjajnog debitantskog albuma i side projekta Willow Avenue, Mary May objavljuje svoj novi studijski album imena Now Tell Me How You Break. Na nastupima prati bend u kojem sviraju: Luka Čapeta (gitara), Jakša Perković (bas gitara), Marin Živković (saksofon) i Borko Rupena (bubnjevi i udaraljke).

Mario Depicolzuane – krčki dizajner i glazbenik – pod pseudonimom Juno Nao, već neko vrijeme živi i stvara u Kopenhagenu. Nakon dugogodišnje suradnje s Kreativnim Krkom, Mario stiže sa svojim novim solo-gitarističkim projektom na kojem je radio posljednje dvije godine, a sve kako bi publiku poveo na kontemplativno putovanje prostorima ambijentalnih istraživanja, sanjivih gitara i melankolične elektronike.

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
21.08.2024. 21:00
Datum do: 
21.08.2024. | 21:00
Vrijeme: 
21:00 - 21:00

Organizator

Udruga Kreativni Krk
kreativnikrk@gmail.com
Print