Krk Events
Loading Events
Trg bana Josipa Jelačića 2, Grad Krk

Čuvarice baštine: Otočna iskustva s Krka, Paga i Pašmana – konferencija i izložba

Datum od: 
24.05.2024. 18:05
Datum do: 
24.05.|21:00
Vrijeme: 
18:00 - 21:00

Grad Krk: 24. svibnja 2024., 18.00/20.00

Čuvarice baštine: Otočna iskustva s Krka, Paga i Pašmana – konferencija i izložba

Velika vijećnica Grada Krka (Kino Krk)

Galerija Decumanus

Organizator: Udruga Žene za otok

Kontakt: zenezaotok@gmail.com

Više informacija na: www.udrugazenezaotok.hr

 

U sklopu projekta Na pola puta te nastojanja da se istakne ključna uloga žena u očuvanju kulturne, povijesne i prirodne baštine na otocima, Udruga žene za otok poziva na konferenciju i izložbu pod nazivom Čuvarice baštine: Otočna iskustva s Krka, Paga i Pašmana. To jedinstveno događanje održat će se u petak, 24. svibnja 2024. godine, s time da je početak konferencije u Velikoj vijećnici Grada Krka – Kinu Krk zakazan za 18.00, a otvorenje izložbe u Galeriji Decumanus za 20.00 sati.

Sama konferencija fokusirat će se na primjere istaknutih žena koje su ključne u očuvanju kulturne, povijesne i prirodne baštine na otocima Krku, Pagu i Pašmanu. Kroz panel rasprave, sudionici će imati priliku čuti o specifičnim izazovima s kojima se susreću žene koje žive i rade na otocima, a naglasak će biti na poticanju ženskog poduzetništva i ekonomskog osnaživanja kroz očuvanje baštine i razvoj turističkih inicijativa.

Nakon konferencije, uslijedit će otvaranje istoimene izložbe koja neće biti tek skup umjetničkih djela ili prirodnih artefakata, već svojevrsna proslava ženskog doprinosa u očuvanju baštine. Postavom će se tako predstaviti spoj kreativnosti i informacija, a kroz različite priče, fotografije, umjetničke radove i ostale artefakte istražit će se uloga žena u čuvanju i oblikovanju identiteta naših otoka. Svaki eksponat donijet će svoju priču. Priču o snazi, odlučnosti i ljubavi prema kulturnom nasljeđu. Posjetiteljima će se tako pružiti prilika da zavire u prošlost, ali i da se inspiriraju za budućnost, jer su žene i njihov rad ključni u očuvanju naše baštine za generacije koje dolaze.

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
24.05.2024. 18:05
Datum do: 
24.05.|21:00
Vrijeme: 
18:00 - 21:00

Organizator

Udruga Žene za otok
zenezaotok@gmail.com