Krk Events
Loading Events
Baška, Baška
Baška, Baška

Baška Lighthouse Jazz Festival – Aleksander Ipavec Trio (etno-jazz)

Datum od: 
21.07.2024. 21:00
Datum do: 
21.07.2024. | 22:30
Vrijeme: 
21:00 - 22:30

O Baška Lighthouse Jazz Festivalu:
Zanimljivi glazbeni program obilježit će prvo izdanje Baška Lighthose Jazz festivala, nastalog u suradnji sa Zoranom Majstorovićem, nagrađivanim hrvatskim jazz i etno gitaristom svjetskoga glasa. Naziv festivala asocira, ne samo na atraktivnu lokaciju festivala – uz svjetionik na kraju Vele rive s čarobnim pogledom na Bašku, već i na kultni američki jazz klub „The Lighthouse” u kojem su nastupali i snimali brojni jazz glazbenici.

Prvo izdanje festivala odvijat će 21. srpnja i 11. kolovoza te dovodi u Bašku hrvatske i internacionalne jazz glazbenike. Uživajte u sjajnom glazbenom iskustvu na ovoj čarobnoj lokaciji i upustite se s našim gostima na predivno glazbeno putovanje.

U sklopu Baška Lighthouse Jazz Festivala, 21. srpnja nastupit će Aleksander Ipavec Trio, u sastavu Aleksander Ipavec (harmonika), Zoran Majstorović (gitara, oud) i Bojan Skočilić (kontrabas).

Glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu te stvaraju sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta. Ovi vrsni improvizatori kroz tu glazbu donose i svoje osobno glazbeno nasljeđe; od klasične do tradicionalne glazbe, od jazza do rocka. Polivalentnost u stvaralaštvu ovih glazbenika zauzima središnje mjesto i to je ono što je glavna odrednica ovog koncertnog programa; spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu. Aleksander Ipavec jedan od ponajboljih regionalnih etno-jazz harmonikaša sa dugogodišnjom koncertnom karijerom diljem svijeta.

Pridružite nam se i uživajte u sjajnom glazbenom iskustvu na atraktivnoj lokaciji na kraju Vele rive, s čarobnim pogledom na Bašku.

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
21.07.2024. 21:00
Datum do: 
21.07.2024. | 22:30
Vrijeme: 
21:00 - 22:30

Organizator

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE BAŠKA
info@visitbaska.hr
+385 51 856 817
Print