Krk Events
Loading Events
Grad Krk, Krk

Adventure Race Croatia, peto izdanje međunarodne pustolovne utrke

Datum od: 
13.05.2024. 00:05
Datum do: 
18.05.
Vrijeme: 
Cijeli dan

Grad/otok Krk: 13. – 18. svibnja 2024.

Adventure Race Croatia, peto izdanje međunarodne pustolovne utrke

 

Od 13. do 18. svibnja na otoku Krku odvijat će se peto izdanje međunarodne pustolovne utrke Adventure Race Croatia! Čak 35 timova iz 20 zemalja svijeta uputit će se na pustolovinu dugu 500 km, a dio te pustolovine odvijat će se i u gradu Krku.

Utrka će biti kružnog tipa, a njezina točna trasa ostaje tajna sve do samog starta, kada se natjecatelji prepuštaju snalaženju pomoću orijentacijskih karata i kompasa. Timovi će svoju snagu i izdrživost testirati u veslanju, biciklizmu, trail trčanju, orijentaciji i spuštanju užetom. Pustolovne utrke kontrolirana su simulacija preživljavanja u divljini, a zbog svojih zahtjevnih karakteristika spadaju među najzahtjevnije sportove na svijetu. Zadaća ove jedinstvene utrke koja okuplja timove iz cijeloga svijeta jest da natjecateljima omogući pustolovinu života koja će ih još godinama vraćati u Hrvatsku.

Adventure Race Croatia dio je svjetske pustolovne serije Adventure Race World Series, a od 2019. i kvalifikacijska utrka za Svjetsko pustolovno prvenstvo!

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
13.05.2024. 00:05
Datum do: 
18.05.
Vrijeme: 
Cijeli dan

Organizator