Krk Events
Loading Events
Obala hrvatske mornarice, Krk
Obala hrvatske mornarice, Krk

500. Krčki sajam – Lovrečeva, trodnevno povijesno-zabavno događanje

Datum od: 
08.08.2024. 00:00
Datum do: 
10.08.2024.
Vrijeme: 
Cijeli dan

Grad Krk: 08. – 10. kolovoza 2024.

500. Krčki sajam – Lovrečeva, trodnevno povijesno-zabavno događanje

Organizatori: Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka

 

Krčki sajam ili Lovrečeva, manifestacija koja se svake godine tradicionalno održava od 08. – 10. kolovoza, ove godine slavi izniman jubilej – 500 godina postojanja!

Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk organizatori su ove tradicionalne manifestacije s atraktivnim i raznovrsnim programima, koja privlači tisuće domaćih i inozemnih posjetitelja svih generacija. Centralni je sadržaj Lovrečeve sajam autohtonih proizvoda i predstavljanje tradicijskih zanata i vještina uz prikaz srednjovjekovnih borbi i organizaciju tematskih radionica. Lovrečeva danas predstavlja uzbudljivi vremeplov koji evocira duh vremena Krčkih knezova Frankopana odnosno sajma najvjerojatnije srednjovjekovnog podrijetla koji je 1524. godine iznova odobren te u Krku organiziran povodom blagdana sv. Lovre, stasavši sve do danas u jedinstvenu turističku atrakciju.

Jubilej će biti obilježen najbogatijim programom dosad, kao i novim atraktivnim sadržajima, a o tome svjedoči lista sjajnih glazbenika koji će nastupiti na krčkoj rivi. U sklopu aktualne svjetske turneje El Origen, 10. kolovoza, dolaze Grammyjem nagrađeni Gipsy Kings predvođeni legendarnim Andréom Reyesom, a koji predstavljaju najveću atrakciju. Bit će to večer za pamćenje ispunjena flamenko i rumba ritmovima te bezvremenskim hitovima poput Bamboleo, Volare i Djobi Djoba koji su oblikovali glazbenu scenu i osvojili srca slušatelja diljem svijeta. Sličan ugođaj možemo očekivati sva tri dana jer će se na krčkoj pozornici izmjenjivati sjajna glazbena imena: Petar Grašo i ponajbolji europski Coldplay tribute band – Liveplay, 08. kolovoza, te Parni valjak sponsored by Valamar Riviera i popularni DJ Luca Montecchi zadužen za veliki disco party, 09. kolovoza, s time da će se navedenima priključiti i majstori zabave Infinity Band Croatia. Programi su besplatni za sve posjetitelje!

 

Share this event

INFORMACIJE

Datum od: 
08.08.2024. 00:00
Datum do: 
10.08.2024.
Vrijeme: 
Cijeli dan

Organizator

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KRKA
tz@tz-krk.hr
051 220 226
Print